O nama

Bogato iskustvo u proizvodnji i preradi mesa čija tradicija seže od početka dvadesetog stoljeća.
Mesna industrija koja kupcima garantira visokokvalitetne mesne proizvode, spravljene po tradicionalnim recepturama i metodama.
Naš je cilj stvoriti brend koji će komunicirati tradiciju, vrhunsku kvalitetu i slavonsko podrijetlo proizvoda proizvedenih u maloj industriji na potpuno tradicionalan način.

Priča o našoj tradiciji

Mesoprerada d.o.o. tvrtka je s bogatim iskustvom u proizvodnji i preradi mesa, s tradicijom koja seže u početak 20. stoljeća. Danas je Mesoprerada suvremena tvrtka s 50 zaposlenih, čija se proizvodnja temelji na svježem svinjskom i junećem mesu te asortimanu visokokvalitetnih suhomesnatih i polutrajnih proizvoda. Kapacitet klaonice je 50.000 svinja i 3.000 junadi, te proizvodnja 500 tona prerađevina na godišnjoj razini.

U proizvodnji koristimo većinom domaću sirovinu s područja Slavonije, čime jamčimo najbolje proizvode, koje distribuiramo kroz mrežu vlastitih maloprodaja, maloprodajne trgovačke lance, izvozna tržišta i HoReCa kupce.

Sigurnost, sljedivost i vrhunska kvaliteta glavne su značajke naših proizvoda. Zadovoljavanje najstrožih higijenskih standarda u svim dijelovima proizvodnje temelj je za osiguravanje kvalitete i sigurnosti proizvoda te stjecanje povjerenja kupaca. Vođena time, Mesoprerada je prije mnogo godina stekla važne certifikate kvalitete HACCP te IFS. Svjesna važnosti očuvanja okoliša, tvrtka planira nova ulaganja s ciljem povećanja energetske učinkovitosti i zaštite okoliša.

Mesoprerada je 2020. godine započela proces poslovnog restrukturiranja kao nužne pretpostavke za efikasan rast poslovanja i razvoj društva. Promijenjena je vlasnička struktura tvrtke te je pokrenut novi ciklus poslovanja, temeljen na novoj strategiji koja će u narednim godinama učvrstiti tržišnu poziciju društva kao mesne industrije koja kupcima garantira visokokvalitetne mesne proizvode, proizvedene po tradicionalnim recepturama i metodama.

Glavna konkurentska prednost Mesoprerade je da se zbog svoje veličine brzo prilagođava potrebama tržišta, a isto tako osigurava kontinuitet, kvalitetu i sljedivost. Dugoročan odnos s kupcima i prepoznatljiva kvaliteta, motiv su za stvaranje novih proizvoda spravljenih po stoljetnim recepturama, koji zadovoljavaju ukuse svih generacija.

Stoljetna tradicija proizvodnje mesa i mesnih prerađevina

POČETAK 20. STOLJEĆA

 • Osnivanje gradske klaonice
 • Uslužno klanje stoke

1915.

 • Početak proizvodnje kobasičarskih i suhomesnatih proizvoda

1968.

 • “RO Mesoprerada” u sklopu kombinata IPK Osijek, premješta svoje pogone na sadašnju lokaciju u Slatini, u Industrijskoj zoni 5

1985.

 • Modernizacija opreme i izgradnja nove klaonice koja je otvorena na sadašnjoj lokaciji u Slatini

2005.

 • Nova era dosadašnje Mesoprerade
 • Ulaganje sredstava u razvoj,
  novu tehnologiju i unaprjeđenje
  proizvodnje

2009.

 • Klaonica i prerada mesa dobiva dozvolu za rad u prvoj kategoriji odobrenih objekata te ulazi na europsku listu klaonica, na tzv. SANCO listu

2020.

 • Promjena vlasničke strukture
 • Restrukturiranje poslovanja poduzeća
 • Modernizacija opreme